Wandelen op het strand van Westende Westende ligt voor een deel aan zee en in de duinen. Het strand is ongeveer negen kilometer lang en op sommige plaatsen is het strand 500 meter breed, wat van Westende een perfecte vakantiebestemming maakt voor wie op zoek is naar natuur, zee, wandeltochten en watersporten.

In juli en augustus zijn er tal van activiteiten die onder leiding van enthousiaste sportinstructeurs worden georganiseerd. Degenen die niet de hele dag op het strand willen liggen, kunnen beachvolleyballen, fitnessen, strandvoetballen en vele andere activiteiten beoefenen. De meeste van deze activiteiten zijn gratis!

De zeer goed onderhouden, witte stranden van Westende bieden u rust en kalmte. De stranden, met douches om het zoute zeewater af te spoelen, worden elke dag schoongemaakt. Bovendien zijn er de stranddredders die bij gevaarlijke stroming of wind een aangenaam en veilig gevoel geven

Op de stranden en in de branding kan je een waaier aan spectaculaire recreatievormen beoefenen maar ook surfen met shortboards, longboards, bodyboards, bodysurf met een klein plankje in de hand, kneeboards op de knieën en de skimboards op de dunne waterfilm die achterblijft na elke golf. Op de brede stranden van de noordelijke zeekust kun je met een zeilwagen rijden of aan beachsurfen doen.

Tijdens de maanden juli en augustus kan je er zwemmen onder toezicht van de stranredders en EHBO'ers. Het strand is ook voorzien van douches. Als u geïnteresseerd bent in een strandvakantie in België, dan is Westende zeker een goede bestemming!

 De mogelijkheid om strandstoelen, windschermen en parasols te huren is een extra comfort voor onze 'verwende' badgasten.

Op de zeedijk zorgen de cafés, restaurants en tearooms voor de nodige drankjes,snacks, lunch en meer.

Er liggen tal van uitgestippelde wandel- en fietsroutes die leiden langs het strand, duinen, polders, waterlopen en natuurgebieden. Informatie, kaarten en gidsen zijn verkrijgbaar op de receptie en bij de toeristische dienst van Westende - Middelkerke